تصویری از سلولهای طبیعی ( چپ) و سلولهایی که اتصالات خود را از دست داده اند ( راست)
بر اساس تحقیقی که نتایج آن به تازگی در مجله Cell Reports به چاپ رسیده است اتصالاتی که سلولها را در کنار هم قرار میدهند میتواند در سرطان ریه از میان رفته و باعث پخش شدن (متاستاز) سرطان شوند. محققان پژوهشکده تحقیقات سرطان Manchester کشف کردند، اتصالاتی که سلولها را به هم متصل نگه میدارند (که به وسیله پروتئینی به نام TIAM1 کنترل میشوند) هنگامی که عملکردهای طبیعی سلول دچار مشکل شود باز میشوند.
در ادامه مطلب با بیونت همراه شوید
سلولهای سالم به طور معمول اجزای قدیمی سلول را دور میریزند تا بتوانند تجزیه شده و مجددا مورد استفاده قرار گیرند. اما این فرآیند در سرطان ریه از کنترل خارج میشود و باعث میشود مقادیر بسیاری از اتصالات TIAM1 دور ریخته شود. هدف قرار دادن این فرآیند بازیافتی میتواند از پخش شدن سرطان ریه با نگه داشتن سلولها در کنار هم جلوگیری کند. سرپرست این گروه دکتر Angeliki Malliri در این زمینه میگوید:
" این تحقیق مهم برای اولین بار نشان داد که چگونه سلولهای سرطان ریه با تخریب فرآیند بازیافت سلولی ارتباطات خود با سلولهای همسایه را سست کرده و شروع به پخش شدن در بدن میکنند."
حدودا ۴۳۵۰۰ مورد جدید سرطان ریه در هر سال در انگلیس اتفاق میافتد. این نوع شایعترین دلیل مرگ بر اثر سرطان بوده و بیش از ۳۵۰۰۰ فرد در سال در انگلیس به دلیل این بیماری جان خود را از دست میدهند. دکتر Nell Barrie از این مرکز تحقیقات میافزاید:
"سرطان ریه منجر به بیش از یک پنجم تمام مرگها بر اثر سرطان در انگلیس شده و بسیار حیاتی است که درمان جدیدی برای مقابله با بیماری و نجات جان انسانها بیابیم. تحقیقات بنیادین مانند این نمونه برای یافتن درمانهایی که بتوانند روزی از گسترش بیماری جلوگیری کنند بسیار موثر خواهند بود."
منبع: Cell Reports