traffic analysis بیونت

سرطان ریه می تواند برای مدت ۲۰ سال به صورت مخفی باقی بماند

بر اساس بررسی که به وسیله دانشمندان مرکز تحقیقات سرطان انگلیس انجام شده و نتایج آن در مجله Science به چاپ رسیده است، سرطان ریه پیش از اینکه به صورت یک بیماری تهاجمی تبدیل شود می تواند تا ۲۰ سال به صورت نهفته باقی بماند.

این گروه هفت بیمار که سرطان ریه داشتند  را مورد بررسی قرار داده اند. آنها شامل افراد سیگاری، کسانی که سیگار را ترک کرده اند و کسانی که اصلا سیگار نکشیده اند بودند. دانشمندان متوجه شدند که پس از اولین خطای ژنتیکی به وجود آمده، این جهش می تواند برای سالها ناشناخته باقی بماند تا اینکه خطاهای بعدی منجر به رشد ناگهانی بیماری شود.

در طی این دوره خطاهای ژنتیکی مختلفی در مناطق متفاوت تومور اتفاق می افتد. هر بخش خاص مسیر های متفاوتی را درگیر می کند که نشان دهنده یگانه بودن ژنتیک تومور در بخش های متفاوت است.

این تحقیق برای شناسایی بهتر روش های تشخیصی زود هنگام بیماری انجام شده است. دو سوم بیماران دارای بیماری پیشرفته بودند و در این زمان دیگر درمان برای آنها موفقیت آمیز نبود.

با شناسایی نهفته بودن سرطان ریه برای چندین سال محققان امید دارند که بتوانند روش های تشخیصی جدیدی را ابداع کنند.

نویسنده این مقاله پروفسور Charles Swanton می گوید:

"نجات پیدا کردن از سرطان ریه با وجود روش های درمانی جدید و متعددی که تاکنون به وجود آمده است همچنان بسیار کم می باشد. با شناسایی نحوه گسترش این بیماری ما کتاب قانون تکاملی آن را به دست آوردیم به امید اینکه بتوانیم قدم بعدی آن را پیش بینی کنیم."

این تحقیق همچنین بر اهمیت سیگار کشیدن در ایجاد سرطان ریه تمرکز داشته است. بسیاری از خطاهای ژنتیکی اولیه به وسیله سیگار کشیدن به وجود می آیند. اما با پیشرفت بیماری این تاثیر بسیار کمتر می شود زیرا بیشتر خطاهای جدید به وسیله فرآیندی در تومور اتفاق می افتد که به وسیله پروتئینی به نام APOBEC کنترل می شود.

خطاهای متفاوت و بیشماری که در سرطان ریه وجود دارد توجیه می کند که چرا درمان های هدفمند موفقیت کمی را کسب می کنند. حمله کردن به یک نقص ژنتیکی خاص که به وسیله نمونه برداری تشخیص داده شده است باعث می شود تنها قسمتی از تومور که حاوی این نقص است از بین برود و بخش های دیگر باقی مانده و پیشروی کنند.

بیش از ۴۰۰۰۰ فرد در هر سال با سرطان ریه شناسایی می شوند که علارقم قدم های مفید برای درمان این بیماری همچنان یکی از بزرگترین چالش ها در زمینه تحقیقات می باشد، زیرا تنها ۱۰ درصد افراد امید به زندگی ۵ ساله پس از درمان دارند.

پروفسور Nic Jones سرپرست محققان این طرح ابراز داشت:

" این تحقیق نیاز موجود برای یافتن روش های بهتر تشخیص سرطان ریه در مراحل اولیه را برطرف می کند. اگر بتوانیم این بیماری را در نطفه و پیش از اینکه مسیر های تکاملی را پشت سر بگذارد کنترل کنیم، کمک بسیاری به نجات افراد از این بیماری کرده ایم."

 

منبع: Sciences

  • نویسنده : سامان میلانی زاده
  • تاریخ انتشار : 03-11-14