traffic analysis بیونت

سرنخ‌های جدید ژنتیکی درباره سرطان‌های نادر پستان

https://bionet.ir، بیونت، bionet، تشخیص سرطان‌های نادر پستان توسط sequencing

طی تحقیق جدیدی که در دانشگاه Michigan صورت گرفته، جزئیات ژنتیکی نوعی نادر از سرطان پستان به نام تومور فیلودس (Phyllodes tumors) ارائه ‌شده است. این اطلاعات اولین آنالیز جامع از تغییرات مولکولی موجود در این تومور می‌باشد. در این آنالیز از تکنیک تعیین توالی نسل بعد (next-generation sequencing) استفاده شده است. با استفاده از این تکنیک محققان توانستند تغییرات موجود در ۱۰۰ ژن به دست آمده از بافت‌های بایگانی‌شده را تشخیص دهند.

در ادامه مطلب همراه بیونت باشید

نویسنده این تحقیق Scott A. Tomlins استادیار پاتولوژی و اورولوژی در دانشگاه Michigan Medical School می‌گوید:

«ما درباره تومورهای فیلودس اطلاعات اندکی داریم. درواقع به دلیل اینکه نمی‌توان نمونه‌های زیادی از این تومور را به دست آورد، تاکنون مطالعات زیادی در مورد آن صورت نگرفته است؛ اما ما با استفاده از تکنیک‌های جدید تعیین توالی می‌توانیم نمونه بافت‌های بایگانی شده را مورد مطالعه قرار دهیم و بر همین اساس نمونه کافی جهت انجام تجزیه تحلیل معنادار در دسترس خواهیم داشت.»

 تومور فیلودس یک درصد از انواع تومورهای پستان را شامل می‌شود. بسیاری از این تومورها خوش خیم هستند اما قادرند متاستاز بدهند. در حال حاضر روشی مناسب جهت پیش‌بینی احتمال بروز دوباره این سرطان یا جلوگیری از انتشار آن پس از درمان اولیه وجود ندارد. بعلاوه به‌محض اینکه فیلودس متاستاز بدهد درمانی مؤثر برای آن بسیار نادر است.

محققان در دانشگاه میشیگان ۱۵ نمونه فیلودس را که از بافت‌های بایگانی شده به دست آمده بود، موردبررسی قرار دادند. این نمونه‌ها بر اساس طبقه‌بندی‌شان به‌صورت مساوی تقسیم شدند: یک گروه شامل پنج تومور خوش خیم، گروه دیگر پنج تومور با درجه متوسط و دیگری شامل پنج تومور بدخیم بودند. هرچند تعداد این نمونه‌ها اندک است اما از آنجایی که این نوع تومور نادر است پس این مقدار نمونه جهت تعیین سرنخ‌های ژنتیکی درباره بیولوژی این تومور کافی می‌باشد. سپس محققان توالی نمونه‌ها را روی پنل ژن‌ها تعیین نمودند، پنلی که شامل ژن‌های دارای عملکرد یا نقش در بروز سرطان است.

آن‌ها دو ژن به نام‌های EGFR و IGF1R که در تومورهای بدخیم فیلودس تقویت می‌شدند را شناسایی کردند. در حال حاضر درمان‌هایی جهت مقابله با پروتئین‌های  EGFR و IGF1R در دیگر سرطان‌ها ارائه و مورد آزمایش قرارگرفته است. نتایج حاصل از این تحقیق روی ارزیابی درمان‌های تومور فیلودس نیز صحه می‌گذارد.

علاوه بر آن محققان این تحقیق دریافتند در همه انواع تومور فیلودس، ژن MED12 اغلب دچار جهش می‌شود. این ژن نقش مهمی در ایجاد تومورهای نادر در زنانی که در ارتباط با تومور فیلودس هستند ایفا می‌نماید. محققان بر این باورند MED12 ممکن است در شروع تومور نیز نقش داشته باشد.

Tomlins می‌گوید:

«گرچه تومور فیلودس توموری نادر است اما باید گزینه‌های درمانی مناسب برای موارد تهاجمی آن یافت شود. اولین گام درک زیست‌شناسی پایه این تومور است. در این باره به مطالعات و مدارک بیشتری نیاز است، هرچند تحقیق ما چندین هدف را که در تومور فیلودس نقش دارند مشخص نموده است.»

نتایج حاصل از این تحقیق در مجله Molecular Cancer Research ارائه‌شده است.

در صورت تمایل می‌توانید مقاله کامل این مطلب را به زبان انگلیسی از لینک منبع مشاهده نمایید، اگر مقاله رایگان نبود از بخش دانلود رایگان مقالات، مقاله کامل را به صورت PDF دریافت کنید.

منبع: Molecular Cancer Research

  • نویسنده : بهزاد دماوند
  • تاریخ انتشار : 25-06-15
  1. sara says:

    سلام
    خیلی ممنون از سایت بسیار مفید و زیبایی که دارید. اگر امکانش باشد که مطالب سایتتان را بر روی کانال تلگرام هم منعکس کنید بسیار عالی میشود. با احترام