traffic analysis بیونت

شناسائی ۸ ژن دخیل در سرطان سینه و رویکردی نوین در درمان آن

آنها 8 ژن را که می تواند در درمان سرطان سینه مورد ارزیابی قرار گیرد را شناسائی نمودند.

شناسائی ۸ ژن دخیل در سرطان سینه و رویکرد درمانی نوین

محققان مرکز تحقیقات سرطان CHAPEL HILL یک راهکار جدید به منظور ردیابی ژنهای دخیل در بروز سرطان سینه یافتند. در این مطالعه آنها ۸ ژن را که می تواند در درمان سرطان سینه مورد ارزیابی قرار گیرد را شناسائی نمودند. نتایج این مطالعه که در مجله Nature Genetics منتشر گردیده توسط دکتر   Michael Gatza  و دکتر Perou و تیم تحقیقاتیش انجام پذیرفته است.

این محققان به بررسی دقیق مسیرهای ایجاد سرطان (pathways) پرداختند و در ادامه سعی در شناسائی تک تک تغییرات جزئی که سلولهای نرمال را به سلولهای سرطانی تبدیل می کند نمودند، از آن جمله می توان به مسیرهای کنترل رشد سلولی اشاره کرد.

در واقع بالا بودن میزان رشد و تکثیر سلولها که با عنوان cell proliferation شناخته می شود در بیماران سرطان سینه با پیش آگهی نامطلوب و ضعیفی (poor prognosis) همراه است. با بررسی اطلاعات مختلف ژنتیکی بدست آمده محققان مرکز UNC Lineberger هشت ژن را که برای رشد و تکثیر سلولی ضروری هستند را در سلولهای سرطانی نوع لومینال سرطان سینه (luminal breast cancer) که شایع ترین نوع این سرطان می باشد، شناسائی نمودند.

دکتر Perou می گوید:

"با استفاده از رویکرد محاسباتی بکارگرفته شده توانستیم از داده های بسیار ارزشمند موجود، محلهای اثر جدیدی برای داروهای تولید شده در سلولهای سرطانی بیماران مبتلا شناسائی کنیم. در واقع این یک گام مهم در مسیر حرکت به سوی پزشکی شخصی " "personalized medicine می باشد."

در این میان یکی از ژن های شناسایی شده ژن  CPT1A نام دارد که پیش از این به عنوان هدف داروئی در درمان  بیماران lymphoma مورد استفاده قرار می گرفت حال آنکه در حال حاضر و با بررسیهای صورت گرفته می توان فعالیت این ژن را در بیماران سرطان سینه نیز مورد ارزیابی قرار داد.

مطالعات نشان داده است که داروهائی که ژن  CPT1A را مورد هدف قرار می دهند منجر به توقف رشد رده سلولهای سرطانی در بیماران مبتلا به lymphoma چه در مدلهای آزمایشگاهی و چه در مدل جانوری Mouse models شده اند. اگرچه این تحقیق سعی بر شناساندن عوامل ژنتیکی در بروز سرطان سینه دارد، با این وجود می توان از این رویکرد درمانی، در شناسائی این عوامل ژنتیکی و درمان انواع دیگر تومورهای سرطانی استفاده نمود.

دکتر Mike Gatza می افزاید:

"از آنجا که ما توانستیم با این روش ژنهای دیگر دخیل در درمان سرطان سینه را بیابیم می توانیم همین مسیر را به منظور یافتن بیومارکرهای مشابه در سرطانهای دیگر مورد استفاده قرار دهیم."

٭٭٭

درباره مرکز تحقیقات سرطان  "UNC Lineberger"

یکی از تنها ۴۱ مرکز جامع سرطان (NCI)، مرکز جامع سرطان دانشگاه کارولینای شمالی می باشد که تعداد بسیاری از پزشکان باتجربه و دانشمندان را گرد هم آورده و مجموعا به فعالیت در زمینه پیشگیری، تشخیص زودهنگام و درمان سرطان می پردازند. تحقیقاتی که طیف آن از آزمایشگاه تا بالین گسترده است. در این دانشکده UNC Lineberger محققان به بررسی علل بروز سرطان در سطح ژنتیکی و محیطی می پردازند، این مجموعه پیشگام در تحقیقات آزمایشگاهی مرتبط با سرطان می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این مجموعه می توانید به سایت http://www.unclineberger.org مراجعه کنید.

منبع: Nature Genetics

  • نویسنده : بهزاد دماوند
  • تاریخ انتشار : 26-11-14
  1. پدرام says:

    لینک مقاله رو هم بگذارید لطفا

    • بهزاد says:

      لینک مقاله در انتهای هر مطلب موجوده
      روی باکس آبی رنگ کلیک کنید

  2. پدرام says:

    خیلی جالب بود ….