traffic analysis بیونت

چگونگی شکل گیری و پیشرفت متاستاز در کبد

https://bionet.ir، بیونت، bionet، متاستاز سرطان کبد

به طور کلی التهاب در بافت به منزله روزنه­ ای برای نفوذ سلولهای توموری در آن ناحیه می­ باشد.

به منظور تهاجم به بافت‌های سالم، سلولهای توموری باید از بافت اصلی تومور اولیه جدا شده و وارد سیستم جریان خون و یا غدد لنفاوی گردند. بدین منظور آنها از آنزیم‌های ویژه و پروتئازهای مخصوصی استفاده می‌کنند که در مرحله اول بافت اطراف تومور را تجزیه نموده و در نهایت مسیری را برای عبور خود از بافت به عروق خونی و لنفاوی فراهم می‌آورد.

در ادامه مطلب همراه بیونت شوید

 از سوی دیگر بدن انسان نیز به منظور کنترل فعالیت پروتئازها از مکانیسم­های متعددی نظیر تولید بازدارنده‌هائی مانند پروتئین TIMP-1 بهره برده و بدین نحو میزان پروتئازها را در بدن کنترل می­ کند.

 اما مطالعات مختلف حاکی از آن است که در طی فرآیند متاستاز، نظارت بر عملکرد این بازدارنده‌ها‌ در بدن نه تنها دچار مشکل می‌گردد بلکه در جهت پیشرفت فرآیند متاستاز نیز حرکت می‌کند. مطالعات متعدد در بیماران مبتلا به سرطان نشان داده است که سطح بالای مهار کننده TIMP-1 در خون بیماران نقشی در کاهش روند پیشرفت سرطان ندارد. در مقابل، این مسئله(سطح بالای مهار کننده TIMP-1)، حتی موجب شتاب در روند گسترش و پیشرفت سرطان نیز بوده است.

گروه تحقیقاتی پروفسور Achim Krüger در موسسه ایمونولوژی مولکولی و انکولوژی کلینیکوم در حال یافتن علت این تناقض تجربی هستند. برسی علت این پدیده نقش بسزائی در یافتن مکانیسم ایجاد و پیشرفت متاستاز در کبد خواهد داشت. دکتر Krüger به همراه تیم تحقیقاتیش یافتند که غلظت بالای پروتئین مهاری TIMP-1 در کبد در القای التهاب در کبد نقس موثری دارد. در پاسخ به این التهاب، سلول‌ها‌ی ایمنی (نوتروفیل) به کبد مهاجرت کنند.

به عقیده Krüger:

"هنگامی که سلول­های توموری در سیستم خونی در گردش هستند، از این فرصت استفاده کرده و وارد کبد شده و موجب آغاز فرایند متاستاز می‌شوند. نکته بسیار مهم آنست که در این زمان، پروتئین  TIMP-1منجر به تشکیل یک منطقه و بستر مناسب در جهت جذب، لانه گزینی و توسعه سلولهای تومور اولیه در کبد می‌شود و به نحوی چراغ سبز را به سلولهای تومور اولیه وارد شده به کبد نشان می ­دهد"

پس از کشف نحوه اثر TIMP-1 در پیشرفت متاستاز کبد، آنها توانستند پاسخی برای چگونگی گسترش متاستاز در کبد و در ادامه اقدامات پیشگیرانه بعدی ارائه نمایند. بدین منظور و با استفاده از مدلهای حیوانی آنها دریافتند که TIMP-1 از طریق افزایش سطح مولکول یک مسیر سیگنالینگ خاص موجب افزایش سلول‌ها‌ی ایمنی در درون کبد می‌شود. با اتصال این مولکول به گیرنده خود شرایط مناسبی برای گسترش سلول‌ها‌ی سرطانی فراهم می‌گردد. حال محققان با استفاده از داروها و آنتی بادی­های بخصوصی توانسته‌اند این مولکول مداخله گر را مهار نموده و از اتصال آن به گیرنده خود جلوگیری نمایند، که در نهایت این امر منجر به مهار روند متاستاز می‌گردد.

Kruger خلاصه نتایج پژوهش خود را به شرح زیر بیان کند:

"مراحل آغازین متاستاز سلولهای توموری فاز بسیار مهمی در توسعه سرطان میباشد. اگر ما بتوانیم از تشکیل متاستاز در کبد جلوگیری نمائیم (حداقل در مدل حیوانی) گام بسیار حیاتی به سوی توسعه درمان­های جدید برای بیماران مبتلا به سرطان برداشته‌ایم."

 

منبع: Hepatology

  • نویسنده : بهزاد دماوند
  • تاریخ انتشار : 29-01-15
  1. م گفت:

    نخیر. ما فامیل داشتیم الان 5 سال هست از متاستاز کبدی اش گذشته. عزیزم عمر دست خدا است میتونه نگاه به بنده اش بندازه رشد سرطان کند شه یا فیکس بمونه.

  2. اسرین گفت:

    با عرض سلام.پدر من بعد از انجام ازمایش های متعدد تشخیص پزشکشون این بوده که متاستاژ غدد لنفاوی در کبد بوده.گفتن که با شیمی درمانی برطرف میشه ایا میشه امیدوار بود.گفتن که خیلی خطرناک نیس رفع میشه.

    • حسین گفت:

      سلام بیمار در مرحله 4 یا متاستاز هست وپزشکان برای اینکه افراد خانواده دچار استرس مرگ بیمارشون نشوند به خانواده بیمار میگویند مشکلش برطرف میشود شیمی درمانی درمان سرطان نیست بلکه کنترل علایم تسکینی است بیمار در مرحله متاستاز کلا کمتر از سه سال عمر میکند و بیخود پولهایتان را صرف جیب پزشکان نکنیدسرطان وقتی به مرحله متاستاز برسد برابراست با مرگ پزشکان ایران پولخوارهستند

  3. پژمان گفت:

    با سلام
    Timp-1 چطور مهار میشه؟ چه دارویی برای مهارش تایید شده؟
    فورسنیب یا nexavar مهار کننده این پروتئین هستند؟

  4. سید محمد حسین کشفی گفت:

    با تشکر از توجه شما.
    ژن TIMP-1بر روی بازوی کوتاه کروموزوم (Xp11.23) X قرار داشته و عضوی از خانواده TIMP است. پروتئینهای این خانواده بازدارنده های طبیعی متالوپروتئینازهای ماتریکس سلولی (MMps) هستند. متالوپروتئینازها گروهی از پپتیدازها هستند که در روند تجزیه ماتریکس خارج سلولی نقش موثری دارند. پروتئینهای خانواده TIMP علاوه بر نقش بازدارندگی می توانند منجر به القاء تکثیر سلولی در طیف وسیعی از سلولها شوند. مطالعات اخیر از فعالیت ضد آپوپتوزی این گروه از پروتئینها نیز اشاره دارد. پروتئین TIMP1در بیماریهائی نظیر scleritis، oral submucous fibrosis نقش داشته و با اتصال به جایگاه کاتالیتیک متالوپروتئینهائی نظیر کلاژنها کمپلکسی تشکیل داده و بصورت برگشت ناپذیر آنها را غیر فعال می کند.

  5. جواد گفت:

    بسیار جالب بود چیست؟timp-1